FaQÄr det kanske någonting av det här du undrar över?


Vad Clear Defend gör


Vad säljer Clear Defend?

Vi säljer skyddsfolie som är modellmåttad, utskuren och monteringsklar till lastbilar. Våra produkter är noga framtagna att skydda lastbilar från repor och slitage i lacken 

på ett smidigt och effektivt sätt. 


Hur tar ni fram produkterna?

Hantverket bakom alla folielösningar är gör vi. Vi studerar var och hur slitage sker på de olika lastbilsmodellerna, skapar prototyper, testar dem, omformar om det behövs och sedan gör vi en produkt. Vårt mål är att produkten ska skydda smart och vara enkel för kunden att montera. Clear Defends Material


Vilken folie använder Clear Defend? 

Vi använder etablerade foliemärken från marknaden.


Syns folien från Clear Defend efter montering? 

Den transparenta folien syns knappt efter montering. Den röktonade har en något mörkare nyans. Se vårt Instagramflöde för exempelbilder.Clear Defends Sortiment


Kommer Clear Defend utveckla fler produkter?

Ja, vi utvecklar ständigt vårt sortiment med fler produkter. Tipsa oss gärna om produkter som du skulle vilja se i vårt sortiment. 


Till vilka lastbilsmodeller har Clear Defend produkter till?

Clear Defend har skyddsfolie till Scania Next Generation R, Scania Next Generation S, Scania Next Generation P, Scania Next Generation G och Scania R.

Till Volvo har Clear Defend skyddsfolie till: Volvo FH5, Volvo FM5/FMX5, Volvo FH4 och Volvo FM4/FMX4.

För instegsskydd till Mercedes, DAF och MAN letar vi efter produkttestare i eller nära Skåne. 


Till vilka delar av lastbilen har Clear Defend skyddsfolieprodukter?

Vi utvecklar ständigt vårt sortiment. Kolla gärna igenom vår webbshop för att se vårt uppdaterade sortiment. Just nu har vi skyddsfolie till lastbilens insteg, strålkastare, fjärrljus, handtag, dörr insida och tank. 


Säljer Clear Defend något annat än skyddsfolie?

Ja, vi säljer merchandise och vår logotyp i egen önskad färg (vi skickar med en standarddekal i varje paket).


 


Leverans av Clear Defends produkter


Hur lång leveranstid har Clear Defend?

2-5 arbetsdagar vid normala förhållanden. Leveranstiden kan förlängas i samband med Truckmeets / Truckshows då våra återförsäljare (eller vi) ibland önskar ha ett utökat lager av Clear Defends produkter i sin monter. Under sommarhalvåret och runt jul/nyår kan även leveranstiden påverkas av att vi själva är på semester.


Har Clear Defend expressleverans?

Vi brukar packa och skicka alla våra produkter samma dag som vi får beställningen, så att du som kund får dina produkter nästkommande vardag. Har vi inte just din specifika produkt på hyllan den dagen (vi gör mycket on-demand) försöker vi lösa det så snabbt vi kan. Är det väldigt bråttom med din beställning får du gärna kontakta oss så ser vi om det går att lösa det så att du får dina produkter snabbare.


Montering av Clear Defends skyddsfolie


Ingår allt som jag behöver för att montera ett kit från Clear Defend? / Vad ingår i ett kit från Clear Defend?

I ditt kit ingår: foliekarta, monteringsintruktion, skrapa och sprayflaska vilket är grunden för att göra ett proffsigt montage. Vi rekommenderar dock att man själv tillhandahåller en varmluftspistol för eftervärmning och en torr trasa för att få bort överflödig vätska.


Hur lång tid tar det att montera ett instegskit från Clear Defend?

Vi är alla olika och tar olika mycket tid på oss att göra olika saker, så en exakt tidsåtgång kan vi inte säga. Du kan räkna med cirka 60 minuter om du aldrig monterat folie innan och 30 minuter om du är van. Räkna även med tvättiden för de delar som du ska montera folie på. 


Mitt fordon har redan repor, är det lönt att montera skyddsfolie?

Javisst är det lönt! Folien inte bara skyddar din lastbil från fler repor, den gör även så att lacken ser nyare ut då folien är blank och de gamla reporna hamnar under. Se våra exempelbilder i vårt Instagramflöde.


Går folien att flytta på om jag fått den felplacerad vid montering?

Folien går att ta loss och omplacera ända tills den tryckts fast med skrapan. Så länge det finns vatten mellan folie och lack så kan du flytta på folien. När vattnet tryckts bort fastnar folien och bör inte återmonteras.


Kan jag få hjälp med monteringen av Clear Defends skyddsfolie?

Vi samarbetar med olika montörer: Kama Produkter (Kalmar), KontorsHjälpen Tryck och Reklam (Strömsnäsbruk), Lacktyl (Ängelholm), Joma Reklam (Örkelljunga) och Mjölby Billackering. 

Vår folie kan dock monteras av vem som helst så du du kan även be din påbyggare, lackerare, lokala folieringsfirma eller händiga kompis att hjälpa dig om du vill att någon annan monterar åt dig. 


Är det lätt att montera ett kit från Clear Defend?

Ja, det tycker vi och många av våra kunder. Vissa bitar kräver lite mer koncentration när de monteras över runda former men följer du instruktionerna så går det lätt.


Jag har keramiskt lackskydd på min lastbil, går det att montera Clear Defends skyddsfolie ändå?

Ja, det går men det är viktigt att du rengör fästytan noga med en alkoholbaserad lösning. Lackskyddet kan göra att folien inte fäster optimalt. Det bästa är att montera folien först och sen sätta på lackskyddet. 


Retur av Clear Defends produkter


Jag vill returnera en produkt från Clear Defend, vad ska jag göra?

Önskar du returnera vår produkt vänligen kontakta vår kundservice och svara på följande frågor:

  • Anledning till returen
  • Ditt ordernummer
  • Din e-postadress


Fick du inte svar på din fråga? Skicka ett mail till [email protected] hjälper vi dig.